Stop vold mod kvinder online! #makeitsafe

Kvinder bliver hver dag misbrugt og chikaneret på de sociale medier. Platformene og regeringerne har stort set intet gjort for at ændre dette. Men nu et tiden inde. Lad os gøre nettet til et sikkert sted for kvinder.

Efter at jeg lige var tiltrådt som lokalpolitiker, blev jeg offentligt bagvasket og hånet på de sociale medier af en person fra min by.Jeg var bange for, at det ville ødelægge min politiske karriere. Selvom jeg anmeldte det med det samme, bliver denne person ved med at chikanere mig på nettet i dag.

Ida, politiker, 41, Århus, Danmark

Kvinder bliver overalt i Europa seksuelt misbrugt og chikaneret online. Hver anden pige eller ung kvinde er allerede blevet misbrugt på de sociale medier. Onlineplatforme forsætter med at ignorere volden og gerningsmændene bliver som regel ikke straffet. Og hvad værre er: millioner af kvinder og piger deltager ikke i online-debatter, fordi de ikke har mulighed for at beskytte sig selv. Dette skal stoppe nu. Og du kan være med til at gøre det.

Den Europæiske Union (EU) vedtager snart nogle nye regler for internettet og foreslår nye værktøjer til bekæmpelse af vold mod kvinder og piger. Dette er vores unikke chance for at gøre internettet sikkert. Sammen kan vi kræve, at EU beskytter os, vores søstre, døtre, mødre og venner. Vær en del af vores bevægelse: Skriv under på appellen!

Vi kræver:

  • Tag stjålne nøgenfotos ned fra nettet! Hver dag bliver der stjålet intime fotos, som uploades på pornoplatforme og andre sites uden vores samtykke. Vi bliver ikke kun misbrugt – men vi skal også bruge resten af vores liv på at spore vores nøgenfotos og videoer online. Alligevel bliver de forfra igen uploadet på hundredevis af sites. Vi kræver effektive foranstaltninger til at stoppe billedbaseret seksuelt misbrug over alt i EU.
  • Forpligt onlineplatforme til at fjerne ulovligt indhold. Internetet er fuld af ulovlige sexistiske hadkommentarer, indlæg, der angriber LGBTQI+-samfund og voldtægtstrusler. Hvis brugere rapporterer ulovligt indhold, er platformens svar upålideligt. Automatiseret vurdering af rapporteret indhold er ofte fejlbehæftet. Platforme er ikke forpligtet til at fjerne rapporteret ulovligt indhold. Vi opfordrer EU til at forpligte platformene til at fjerne ulovligt indhold, når det rapporteres.
  • Giv brugerene kontrol over, hvad de ser og interagere med på de sociale medieplatforme. Platformens  automatiserede anbefalingssystemer er kodede til at forstærke hadfuld tale og skandaløst indhold. Bevidst eller ej tjener de penge på vores misbrug. Vi vil ikke længere være en del af hele denne hadforretning. Derfor bør brugerne kunne fravælge anbefalingssystemerne. Valget skal være vores.
  • Gør domstolene lettilgængelige for brugerne. At gå til en domstol, fordi platformen nægter at fjerne ulovligt indhold, kan tage op til to år og koster mindst en månedsløn. Af denne grund forfølger nogen sjældent retssager til f.eks. at håndtere en voldtægtstrussel skrevet under et oplag. Vi kræver en nem og fremskyndet, kønsopdelt adgang til domstolene for alle brugere – så ofrenes rettigheder garanteres. At forsvare vores rettigheder på nettet bør ikke være et privilegium forbeholdt de få.
  • Giv brugerne nemme og effektive kontaktmuligheder. Når brugere kontakter platformen for at rapportere hadefuldt indhold, får de kun et automatisk svar. Telefonnumre findes ikke engang. På denne måde får voldsofrene ingen hjælp. Vi kræver nemme kontaktmuligheder for brugere i alle EU-medlemslande – tilgængelige for brugere på et af de officielle sprog.

Et andragende fra:

Logo HateAid Petition
Logo The Landecker Digital Justice Movement

støttet af:

Logo Anna Nackt
Logo digitalt ansvar
Logo INACH
Logo NaoPartilhes
Logo StopFisha
Logo Pantallas Amigas
Logo Zara
Logo Media Diversity Institute
Logo belong to
Logo ich bin hier
Logo ndm
Logo Das Nettz
Logo No Hate Speech Movement
Logo Digitale Helden
Logo Plan International
Logo Frauen gegen Gewalt e.V.
Logo Je suis là
Logo I am Here International
Logo European Women's Lobby
Logo Netzcourage